Carneval y un poco mas - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van victorvandooren - WaarBenJij.nu Carneval y un poco mas - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van victorvandooren - WaarBenJij.nu

Carneval y un poco mas

Door: victorvandooren

Blijf op de hoogte en volg

16 Februari 2011 | Argentinië, Buenos Aires

Er is al meer dan een week voorbij sinds ik ben begonnen hier op school. Krijg zo langzaamaan wel het idee dat ik de stad ken en begrijp... Alleen de bussen blijven ingewikkeld omdat het een beetje een vreemd systeem is.

Afgelopen weekend zijn we dus naar het carneval geweest in een plaatsje waarvan nog steeds niemand de naam kan uitspreken, laat staan spellen.
Het is het grootste carneval in Argentinie, maar door onze braziliaanse huisgenoten werd ons gezegd dat het vergeleken bij hun thuis niets voorstelde. Toch hebben we ons allemaal goed vermaakt.
We gingen om 7 uur 's ochtends met de bus daarheen. Ongeveer 3 uur rijden. Daar overdag een beetje rondgekeken, geluncht, op het 'strand' gezeten en gezwommen. Na het avondeten zijn we met iedereen naar het carneval terrein gegaan en om iets van 4 uur zaten we allemaal weer in de bus om vervolgens op zondag om 8 uur 's ochtends weer terug te zijn in BA. Zondag de rest van de dag is er dus niet zoveel gedaan...

Gisteravond kon je op school empanadas (typisch argentijns gevuld broodje) leren maken. Daar met een paar huisgenootjes naartoe gegaan. Was eigenlijk een stuk leuker dan verwacht en achteraf ook ontzettend lekker!

De Spaans lessen werken wel merk ik nu al. Met name verleden tijden gebruik ik nu veel natuurlijker dan eerst. Bovendien zijn ze best leuk en is de lerares erg aardig.

Nu nog even snel de was ophalen bij de wasserette en daarna door naar school.
Vanavond gaan we naar Puerto Madero!

• 16 Februari 2011 - 16:21

Casimir:

Georgina zou trots op je zijn.

• 16 Februari 2011 - 18:57

Pietro En Yvonne:

Hoi Victor. Klinkt knap beroerd daar. En zo te horen heb je ook een aantal companen waar je wat mee kunt doen. Carnaval en zoete broodjes bakken, enz. Neem aan dat je liever in februari in Haarlem zit.
    Geniet ervan. Adios Peter en Yvonne

• 16 Februari 2011 - 19:25

Mick:

Klinkt goed man! Spaans lessen, carnaval, stadjes-waar-je-de-naam-niet-van-kan-uitspreken. Volgens mij rol je er helemaal in en heb je binnen de kortste keren het helemaal ontzettend 100% naar je zin daar! Enjoy!

• 17 Februari 2011 - 13:56

Genia:

Vikkie, ik ben mega jaloers natuurlijk. Dat carnaval klinkt mooi, komt er hier helaas ook weer aan. Ik denk dat ik maar naar het hoge noorden vlucht voor die aankomende tijd!
    Nog heel veel plezier!
    Xxx

• 19 Februari 2011 - 12:41

Maarten:

Maar Vic, heb je het echte Breda'se carnaval wel eens meegemaakt? Daarvan kan Wouter binnenkort meepraten, geloof ik. CU, Maarten

• 28 Februari 2011 - 18:46

Vivian:

Hoi Vic,
    zo te horen heb je het leuk daar ook fijn dat je Spaans alweer beter gaat! Ook hier gaat alles goed, we zijn net terug van wintersport was ook erg leuk! nog veel plezier!