'That one you're holding is venomous by the way'
Door: victorvandooren
02 November 2010 | Zuid-Afrika, Port Elizabeth
Dit weekend Tracker Duties gehad!
Vrijdag eind van de ochtend terug gekomen van onze sleep-out in Amakhala. In de Bird Hide aan de rivier geslapen.
Groot bijennest in het dak daar, en een paar duizend kikkers in de rivier.
Iedereen was lekker uitgerust dus de volgende ochtend... Ahum.
Vervolgens nadat we weer terug in camp waren een snelle douche gehad, spullen gepakt en door JanDre in het Woodbury Tented Camp gedropt.
Twee dagen meelopen met de gids daar, Claire (a.k.a. Red-head Claire).
Opzich geen vreselijk persoon, maar vreemd was ze zeker. Behalve navigeren kon ik waarschijnlijk minstens hetzelfde vertellen en doen als zij deed.
En rijden was gewoon eng, zat te stuiteren en was op een gegeven moment bang dat de kinderen uit de Landy zouden vallen...
Vrijdag hadden we 1 familie uit Nederland als gasten. Kreeg echt het gevoel iets toe te voegen aan hun vakantie!
Vrijdagavond arriveerde de familie van de andere Claire op het reserve (Blonde Claire), vanuit Cape Town.
Blonde Claire heeft in Januari de Ulovane course gedaan en loopt nu mee met het Conservation Centre in het reservaat.
Leuk om haar verhalen te horen, zeker toen bleek dat ze met iemand gezeten had die ik ook ken.
Toen was het zaterdag begin van de middag de bedoeling dat ik werd opgepikt door Schalk... Ehm, ja... Niet dus.
Tegen half 3 ging Blonde Claire's familie weer op een Drive en was er niemand meer in de lodge, dus ik kon daar niet blijven.
Met Leigh (de alles-in-goede-banen-sturen-girl van het Tented Camp) naar de Staff accomodation van alle woodbury lodges gegaan.
Daar bleek dat de tweede shift Ulovane studenten al aangekomen was en de eerste shift al was opgepikt. Oh...
Met Tina (die van de 2e shift was) koffie gedronken, maar die moest toen ook weg op haar Drive.
Dus met Leigh Macaroni gemaakt en uiteindelijk aangezien we niemand konden bereiken heeft zij me maar terug naar Ulovane gebracht.
Afgelopen week een aantal uitstapjes gemaakt. Een naar het South African Institute of Aquatic Biodiversity (soort vis museum).
Kregen daar een tour, werkelijk van alles te horen gekregen over alles (van de vuurblusser tot het metselwerk), behalve de vissen...
Ook naar het Addo Reptile Centre geweest, waar we allerlei soorten slangen vast te houden kregen. Idiote gids, maar echt super leuke ervaring. Red-lipped herald, python, eggeaters, house snakes en nog veel meer slangen uit de kooien mogen halen en onder elkaar doorgegeven. Super koud, de schubben op je huid.
Daarna nog even door het Addo Elephant Park gecruist (soort short cut). Veel olifanten (hence the name) en heel veel buffels.
Ook super lekker geluncht daar!
Woensdag waren we een dagje naar het strand! Althans, dat was het idee dat de meesten van ons hadden bij 'Beach Day'.
Kwam uiteindelijk neer op 16KM lopen van Port Alfred naar een of andere baai voor ons deel van de groep.
Met Sarah, Constantin, Agnese en Hellen (niet precies duidelijk waar zij ineens vandaan kwam, maar ze ging een paar dagen met ons mee) gelopen.
We waren opgesplitst om elkaar tegemoet te lopen, halverwege samen te lunchen en vervolgens met de andere auto terug te kunnen.
Hele relaxede dag. Scheepswrak gevonden, gefocussed op de Marine biology.
Aangezien we non-stop miezer gehad hadden de dagen ervoor had niemand eraan gedacht Sunblock mee te nemen,
en ja, je raad het al: De hele dag geen wolkje aan de lucht en zon. Lekker rood allemaal dus...
Tijdens de tweede helft (de terug weg) ging Constantin onderuit op de rotsen en viel precies op z'n slechte knie. Dislocated...
Het laatste uur dus al Constantin ondersteunend terug gelopen. Nog nooit zo blij geweest om een auto te zien!
Gaat nu allemaal al weer een stuk beter, maar eerste dagen na de val waren een beetje zorgelijk.
Eind deze week alweer ons derde examen... Grootste so far. Lekker leren dus komende dagen.
Om af te sluiten, een Zuid-Afrikaanse Basic Rule for Driving. Quote:
"The faster you drive through a red light, the smaller the chance you have of getting hit".
Ja, duidelijk: TIA
Groot bijennest in het dak daar, en een paar duizend kikkers in de rivier.
Iedereen was lekker uitgerust dus de volgende ochtend... Ahum.
Twee dagen meelopen met de gids daar, Claire (a.k.a. Red-head Claire).
Ook super lekker geluncht daar!
Hele relaxede dag. Scheepswrak gevonden, gefocussed op de Marine biology.
Om af te sluiten, een Zuid-Afrikaanse Basic Rule for Driving. Quote:
Ja, duidelijk: TIA
02 November 2010 - 15:35
Mick:
Weer een hele gave blog man! Zit nu in NYC. Echt een geweldige stad. schrijf nu zelf ook. Leuk om elkaar op de hoogte te houden!
Ciao! -
02 November 2010 - 16:48
Alexander:
Klinkt goed allemaal. Beetje cruisen door Afrika. Tegen de tijd dat je terug bent heb ik ook mijn rijbewijs als het goed is! -
03 November 2010 - 12:09
Vivian:
Hoi Vic! Wij zijn terug van Kenia en we hebben heel veel gezien! 3 luipaarden 4 chita's waaronder 1 met 6 jongen een aardvarken en stinkdier en verder nog 'standaard' dieren wel zielig voor jouw hoor! Srry! ben bij kees door 1 van zijn grote honden gebeten gaat allemaal wel goed naar huisarts geweest (thuis) antibiotica gekregen nog heel veel plezier daar en ik weet zeker dat je ons nog wel inhaalt! :P -
03 November 2010 - 15:52
Linda:
wat een mooi verhaal weer, never a dull moment zo te horen! Wel schrikken van Constantin, hoop dat het nu allemaal weer goed gaat, en .... take care! -
05 November 2010 - 11:07
Grethe En Pieter:
Hallo Vic.
Erg leuke reisverslagen
Lijkt ons wel een beetje
VERMOEIEND, maar ja aan alles komt een eind.
Kijken nu al uit naar je volgende verslag. Hou je haaks en groetjes van Grethe en Pieter uit het
herfstige Holland. -
15 November 2010 - 18:08
Oma:
Lieve Victor
Terug uit het ziekenhuis je laatste reisverslag gelezen. Ik ben nog steeds verbaasd over wat je allemaal mee maakt.
Mijn nieuwe heup zit er hopelijk goed in en nu verder revalideren. Het verblijf in het ziekenhuis was geen pretje maar hoort er nu eenmaal bij. Jr kunt beter in Afrika zitten.
Heel veel liefs en groeten uit Venhuizen.Oma